fredag 3. februar 2012

Tilbake i Slovakia

Nå har vi vært tilbake i Martin i fem dager, og det har uten tvil vært godt å komme hjem i gjen.
Det var veldig kaldt her når vi først kom, og de første dagene slet vi med å få temperaturen inne over 18 grader. Nå har vi det endelig godt og varmt inne, men uten synker gradene litt mer for hver dag. Ligger vel jevnt på en -15 grader midt på dagen skulle jeg tro. Det fine er jo at det er strålende sol, snø, og tørt her, og det er jo oppskriften på virkelig vakkert vintervær. Ikke det at vi har fått nyte mye av været ute, for mye av tiden har gått til å lese til eksamen i kirurgi.

Detter har vært den mest behagelige eksamensperioden vi har hatt her nede. Det har vært deilig å ikke måtte lese fra 8-20 hver dag, men faktisk kunne holde oss til fem timer til dagen, og faktisk ha tid til å gjøre andre ting også. Dessuten så er det jo kjekt å øve på den praktiske delen av eksamen også, der måtte vi nemlig bandasjere, så da var det bare å hente frem gamle kunster.
Vi byttet på å være den som drakk kaffe og den som bandasjerte. Mye latter og morro.

hverdagen til medisinstudenten - leke doktor og pasient
 Siden vi har hatt litt tid til overs så har vi hatt muligheten til å treffe kjentfolk. De fleste er jo fortsatt hjemme i Norge, men Christoffer er fremdeles i Martin så han har vi fått brukt litt tid sammen med. Enormt koselig å treffe igjen dem man ikke har sett på så lenge. Så er det jo også kjekt å gå på de koselige kafeene vi har her, de har jeg savnet faktisk. Hvor ellers kan du få en kjempegod stor kakao til bake 0,95 euro.
Gina og Chris på Kamala
 Et av symptomene på at det ikke har vært "nok" å lese på, har vært mye dødtid. Tid hvor du går å tenker på alt du kunne ha lest men vet at du ikke bør akkurat nå fordi du bør samle krefter oogså. Det har resultert i ekstrem rydding og ordning i leiligheten, samt mye baking. Vi har kjøpt oss noen nye kokebøker, og det har vært en god investering. I går prøvde vi oss på noen ostebrød som egentlig er ment som litt usunn lørdagskos, men jeg pøste på med grovere mel og vips så hadde vi en herlig kveldsmat.
Veien til min manns hjerte
Nå blir det enda mer tid til å gjøre hva vi vil, for jeg er nemlig ferdig med eksamen, og det er en god følelse. Herlig å få det ut av verden. Det var en veldig behagelig og fin eksamen, og det var kjekt å være i det nye bygget på sykehuset for der var det virkelig blitt flott.
Så i kveld skal vi ut og feire med en bedre middag sammen med gode venner, og de neste dagene skal vi bare gjøre akkurat det vi føler for. Blir herlig å ha litt fri sammen her i Martin til å bare gjøre hva vi vil. Kommer sikkert til å fylle opp hele fryseren med bakevarer til slutt.

1 kommentar:

  1. Gratulerer med vel overstått eksamen, du er flinke! Nå må dere kose dere før skolen begynner igjen. I dag har det kommet mye snø her hjemme og det er -7 grader.

    SvarSlett