søndag 18. september 2011

IKEA

I går tok vi vår første roadtrip alene her i Martin. Vi skulle til Bratislava, nærmere bestemt IKEA. Jeg må jo innrømme at vi fikk ikke sett mye til Bratislava, men det var heller ikke poenget. Turen startet tidlig om morgenen, og bilen vi kjørte var den noe shabby skodaen som hører til leilighetskomplekset her. Espen var eminent sjåfør, jeg var kartleser/radio, og Gina var humørsprederen.
Etter tre timer i bil ankom vi IKEA, og da var det bare å brette opp ermene, ta frem handlelisten, og gyve løs. Vi klarte å få med oss noen skatter, og til alt hell fikk vi plass til alt i bilen, og det var faktisk litt av en bragd.

Her er Espen og Gina med de tre vognene våre, klare til å begynne å pakke det inn i bilen. Eller, det vil si, Gina og jeg stod i bakgrunnen da Espen pakket i bilen. Noen ting er bare menn bedre på enn kvinner.
Etter litt mat og et visitt på toalettet var det igjen på tide å sette seg i bilen. Denne gangen kjørte vi innlandsvegen for å få 'se litt mer av landet'. Jeg kan jo si som så at alle småbyer i Slovakia ser kliss like ut, men de er nå fine da. Kjekt å endelig få se litt mer av det fine landet vi faktisk har bodd i en stund nå.

Her er et lite bildedryss av hvordan vi nå har fått det i leiligheten vår.
studevinduet vårt, ut mot gårdsplassen

bibelkroken vår - mitt lille hjertebarn
her kan jeg strikke litt, lese, eller bare ta en pust i bakken
sofakroken
'TV' veggen (TV'en lar vente på seg)
Kjøkkenordningen vår er skikkelig kul. Det er rett og slett en genial løsning.
Herlig med god benkplass!


Et bilde tatt fra kjøkkenet ut mot gangområdet. 
Til venstre er selve yttergangen, og til høyre er en dør til soverommet, og en til badet.
vaskemaskin! Bare litt kjipt at stikkontakten bak er kaputt...
Organisering av alt dilldall på badet. 
Det er faktisk ganske deilig å dele bad med en mann, mye bedre plass til mine ting :)

Soverommet er vel det stedet hvor det fremdeles er ganske kaotisk. Vi venter ennå på at klesskapet skal flyttes fra gangen til soverommet, og mens vi venter flyter det av klær og esker inne på soverommet. Vi krysser fingrene for at det ordner seg i løpet av uken.
Det var en liten sniktitt på hvordan vi har fått det her i den fine leiligheten vår. Håper dere blir fristet til å komme på besøk, for vi har god plass til gjester. 
Vi trives rett og slett veldig godt her, og kjenner oss svært heldige som har en så flott og ny leilighet her i Martin. Gleder meg til alle minnene vi skal skape sammen med hverandre, og gode venner, her.

4 kommentarer:

 1. Var det disse "par tingene" som gjensto?

  SvarSlett
 2. Så kjekt å endelig få et lite glimt av hvordan dere har fått det :-) Ser veldig kjekt ut, vi gleder oss til å komme. Klem :-))

  SvarSlett
 3. Endelig kom bildene! Det ser ut som om dere har fått det veldig koselig - lyst og fint! Jeg kjente igjen gulvet! Jeg var inne og kikket tidligere og da var det bare IKEA bildet - uten tekst. Så forsvant alt, og så kom både kjekke bilder og tekst! Sånn er det med geniene - de klarer alle ting! Gleder meg til å besøke dere en gang!!

  SvarSlett
 4. Så koselig, Tonje. Ser virkelig herlig ut.Eg e veldig glad på dine vegne. Eg tippe dåkke he d bra og ler av de små hverdagslige tingene som blir ekstraordinære fordi dåkke endelig e sammen på samme plass for ein lang, lang periode ;) eg e gla i deg. Kåoz Maria

  SvarSlett